STARTSIDA FLER BILDER BESKRIVNING KONTAKT
main images facts contact

CAROUSEL CYKELPARKERINGSHUS

De flesta flerfamiljshus har ordnade cykelrum för hyresgästernas cyklar och mopeder. I nyare hus t.o.m. i markplanet så att man slipper trånga källartrappor och vindlande gångar.

Många cykelrum används dock inte som avsett då det många gånger är svårt att få ut sin cykel på grund av oordning eller stöld av delar eller hela cykeln. På gårdarna finns också cykelplatser med ställ och ibland tak som regnskydd. De flesta moderna cyklar tål inte att förvaras oskyddade; dom rostar och däcken tål inte kombinationen solljus och den höga ozonhalt som är speciell för nordliga länder.

Cykeln på gården är lättillgänglig; tyvärr även för mer eller mindre professionella tjyvar. Ägare av värdefulla tvåhjulingar väljer därför att förvara sin egendom inne i lägenheten, på balkongen eller i trapphuset. Detta medför hinder för Räddningstjänsten, extra slitage på hissar,väggar och dörrkarmar.

Carousel erbjuder ett praktiskt och säkert sätt att estetiskt och kostnadseffektiv förvara cyklar och mopeder; Rymmer dubbelt så många cyklar på samma yta som ett konventionellt cykelrum. För motorcyklar och handikappfordon är en ny produkt; Garoage under konstruktion.

Byggnaden levereras i byggsats och finns med två olika takhöjder. Två man monterar Carousel på en dag. Vi offererar även montage. I botten finns en stålkonstruktion med roterbart golv på vilken träöverbyggnaden vilar. Grundläggningen utförs enkelt med upplag på nio punkter bestående av exempelvis trädgårdsplattor och huset tål markförändringar.

Väggarna tillverkas företrädesvis av träpanel men kan även utföras i andra material som plåt, plywood eller cementskivor för putsning. Taket av råspont beläggs lämpligast med takpapp typ shingel eller bandtäckt plåt. Det roterbara golvet som snurras med handkraft kräver, med 20 cyklar i, en kraft av 3-5 kg att startas och rotationen underhålls sedan lätt. Golvet är lagrat i mitten samt vilar i ytterkanten på 8 kullagrade nylonrullar.

Cyklarna ställs på sitt eget stöd eller lutas mot rörbygeln som delar golvet i 20 delar. Två cyklar kan förvaras i samma bås. I varje rörbygel är fäst en kraftig kätting med ring i andra änden. Däri låses cykeln fast med sitt eget lås. Ytterdörren har låskista att förse med lämplig cylinder. Kod/kortläsare kan även monteras. Mopeder, om än inte för stort antal, kan nyttja cykelplats.


Byggnaden är konstruerad att, med normalt underhåll på fasader, golv och takmaterial, ha en livslängd på 30-50 år. Stålkonstruktionen är Pansarolbehandlad, rörbyglar och låskedjor är galvaniserade, nylonrullarna på våra äldsta Carouseller har efter 7 års användning inte visat någon förslitning. Golvet av vattenfast plywood är behandlat med Nuretanolja som även används att väderskydda utedansbanor.

Laddstationer för Elcyklar kan fås som tillval. Jordfelsbrytare och uttag som placeras i cykelhusets centrum.


TRYGG FÖRVARING

Där vi levererat Carousel och fastigheten haft problem med cyklar i entreér och på lägenhetsplan har effekten varit att samtliga cyklar numera förvaras i cykelhusen. Detta tyder på att man anser det vara en trygg förvaringsplats. Genom placeringen utomhus och ej i källarrum kan man observera om något fuffens försiggår.

Farhågor om lek i Carousel har ej besannats; förmodligen pga den är låst, under uppsikt eller inte attraktiv som lekplats. Att ta sig upp på taket är mycket svårt utan stege.

 

 

Telefon:
E-post:

+46 (0)70-6306575
info@plug.se

-- SITEMAP --